Page settings

Installatietechniek

 
 • Over Installatietechniek

  Voor een installatietechnicus is dit de plek. Installeer je bij ons. Ontdek onze klanten en diversiteit aan opdrachten. Jij maakt ruwe schetsen. Visionair. Of complete bestektekeningen en uitvoeringsontwerpen. Geen fouten geoorloofd. Gedetailleerd. Jij ontwerpt complete high-performance installaties voor laboratioriums, Cleanrooms . Of verzorgt de klimaattechniek van een gebouw. Of een grote kas in de land en tuinbouw. Lees meer...
 • Onze Professionals aan het woord

  Wie kunnen beter vertellen dan onze Professionals hoe een dag bij Ajilon Engineering Professionals eruit ziet. Onze Professionals van Engineering Installatie Techniek vertellen over hun ervaringen Lees meer...
 • Onze Opdrachtgevers aan het woord

  Onze opdrachtgevers vertellen waarom zij kiezen voor Ajilon Engineering Professionals Lees meer...
 • Industriële Piping

  Voor een piping engineer is dit de plek. Je ontwerpt fabrieken met al hun leidingen of een geheel pompstation zodat iedereen water uit de kraan krijgt. Lees meer...
 • Building Information Modelling

  Het centrale idee achter BIM is een digitaal driedimensionaal gebouwmodel waarin de gegevens ten behoeve van het ontwerp-, bouw- en beheerproces zijn geïntegreerd en waarmee door alle betrokken partijen in dat proces wordt gewerkt. Ajilon Engineering is bewust met de ontwikkeling bezig en heeft al een aantal stappen gemaakt om het proces te beheersen zowel bouwkundig als in de gebouwgebonden installatie techniek. Lees meer...
Voor een installatietechnicus is dit de plek. Installeer je bij ons. Ontdek onze klanten en diversiteit aan opdrachten. Jij maakt ruwe schetsen. Visionair. Of complete bestektekeningen en uitvoeringsontwerpen. Geen fouten geoorloofd. Gedetailleerd. Jij ontwerpt complete high-performance installaties voor laboratioriums, Cleanrooms . Of verzorgt de klimaattechniek van een gebouw. Of een grote kas in de land en tuinbouw.

Revit MEP in combinatie met Flexline. Techline 3D en tegelijk intelligent ontwerpen. Dat zijn één van de uitdagingen die jou te wachten staan. Geprikkeld?
Je kunt je hart ophalen. Wij hebben de tools. Revit MEP, AutoCAD, MicroStation, Nordined, StabiCAD en Vabi. Natuurlijk is STABU II standaard. Ervaar de spanning wanneer het echt wordt. Tastbaar.

Gelukkig hebben wij de mensen. Die zorgen dat jouw idee ook begeleid wordt. De realiteit in. Jouw kindje. Het werkt. En blijft werken.

Jouw droom kom je overal tegen.
Dat is Installatietechniek
Onze Professionals aan het woord

Wie kunnen beter vertellen dan onze Professionals hoe een dag bij Ajilon Engineering Professionals eruit ziet. Onze Professionals van Engineering Installatie Techniek vertellen over hun ervaringen.

Jos Natter, Projectleider/Projectcoördinator
“Ik stuur en controleer zonder op een voetstuk te gaan staan.”
Lees meer >>

Ruud Waals, Tekenaar/Technicus
“Waarom Ajilon? Bij Ajilon gaat het om techniek, om inhoud en ambities. Een verademing na alle gladde praatjes die ik had aangehoord!”
Lees meer >>

Gert-Jan van Vessem, Cost Engineer
“Als ik merk dat ik collega’s en opdrachtgevers werkelijk kan ontzorgen, geeft me dat een goed gevoel.”
Lees meer >>

William Heesbeen, Engineer
“Ik beschouw mijn positie als een luxe positie”
Lees meer >>

Teun Pennings, Engineer
“Ajilon gaat voor de lange termijn, voor duurzame verbintenissen.”
Lees meer >>

Patrick Mudde, Technicus Werktuigkundige Installaties
“Mijn wilskracht is groot, maar zonder Ajilon was ik er niet gekomen’.”
Lees meer >>

Onze Opdrachtgevers aan het woord


Edward van Seumeren, Directeur Adviesgroep Building Services Royal HaskoningDHV
“Aan één woord genoeg.”
Lees meer >>

Armand van Andel, Technisch Directeur Megens Installaties, Druten
"We werken samen vanuit een gezamenlijke uitdaging"
Lees meer >>

Linda (Wijmer) Hennig, HR-adviseur Deerns
Eén telefoontje is genoeg. Ze hebben me nog nooit teleurgesteld.”
Lees meer >>
Voor een piping engineer is dit de plek. Je ontwerpt fabrieken met al hun leidingen of een geheel pompstation zodat iedereen water uit de kraan krijgt.Voor een piping engineer is dit de plek.

Je ontwerpt complete fabrieken met al hun leidingwerk of een geheel pompstation zodat jij uiteindelijk je water uit de kraan krijgt. Ontdek onze klanten. Bekijk de locaties zodat praktijk en theorie toch weer dicht bij elkaar staan. Jij maakt mooie 3D ontwerpen of schrijft complete bestekken. Geen fouten geoorloofd. Gedetailleerd.

Je kunt je uitleven met de mooiste systemen op de plaatjes mooi en overzichtelijk te maken zodat de opdrachtgever vooraf weet hoe de leiding loop eruit komt te zien. Wij maken daarbij gebruik van AutoCAD maar Inventor-3D, Solid Works of in Plant-3D wordt toegepast.

Gelukkig hebben wij de mensen. Die zorgen dat jouw idee ook begeleidt wordt. De realiteit in. Jouw kindje. Het werkt. Het water stroomt en blijft stromen.

Jouw droom kom je overal tegen. Dat is Industriële piping.

Ajilon Engineering en Building Information Modelling


BIM wordt internationaal meestal begrepen als Building Information Model, of -Modelling en wordt in het Nederlands vaak vertaald als Bouwwerk Informatie Model. Het centrale idee achter BIM is een digitaal driedimensionaal gebouwmodel waarin de gegevens ten behoeve van het ontwerp-, bouw- en beheerproces zijn geïntegreerd en waarmee door alle betrokken partijen in dat proces wordt gewerkt.Ajilon Engineering is bewust met de ontwikkeling bezig en heeft al een aantal stappen gemaakt om het proces te beheersen zowel bouwkundig als in de gebouwgebonden installatie techniek. Een groot aantal medewerkers hebben een Revit opleiding genoten en aan projecten meegewerkt. De bouwkundigen beheersen Revit architekture en de installatie medewerkers werken met Revit Mep aangevuld met Stabicad, Flexline en Magicad. Deze werkzaamheden worden op de Ajilon kantoren of bij onze relaties op kantoor uitgevoerd

Projecten waar onze specialisten aan mee werkten zijn o.a.
Academisch Medisch Centrum Amsterdam - vullen 3D model met installaties
Erasmus Universiteit Rotterdam - vullen 3D model met installaties
Leidse Universtiteit Medisch Centrum - vullen 3D model met installaties
Radbouth Universiteit Nijmegen (Tandheelkunde) - opzetten 3 D Model
Technische Natuur Wetenschappen Delft - Uitwerken installaties voor realisatie
Zorgcentrum Alde Steeg Beuningen - Uitwerken installatie voor realisatie