Page settings

Machinebouw

 
 • Over Machinebouw

  Als engineer machinebouw heb je bij ons veel te ervaren. Je werkt aan uitdagende opdrachten voor nationale en internationale klanten. Jij ontwerpt. Ontwikkelt. Detailleert. Productie-, verpakkings- en assemblagemachines. Gaaf! Jij realiseert. Transport- en handlingsystemen. Jij construeert, berekent en tekent. Eigenlijk alles wat je maar bedenken kunt. Lees meer...
 • Onze Professionals aan het woord

  Wie kunnen beter vertellen dan onze Professionals hoe een dag bij Ajilon Engineering Professionals eruit ziet. Onze Professionals van Engineering Machinebouw vertellen over hun ervaringen Lees meer...
 • Onze Opdrachtgevers aan het woord

  Onze opdrachtgevers vertellen waarom zij kiezen voor Ajilon Engineering Professionals Lees meer...
 • Vanaf dag één grote stappen maken

  Bas Hanssen kwam al tijdens zijn afstuderen in aanraking met Ajilon:”Vanaf dag 1 heb ik grote stappen kunnen maken. Mijn kennis is enorm verbreed.” Lees meer...
Als engineer machinebouw heb je bij ons veel te ervaren. Je werkt aan uitdagende opdrachten voor nationale en internationale klanten. Jij ontwerpt. Ontwikkelt. Detailleert. Productie-, verpakkings- en assemblagemachines. Gaaf! Jij realiseert. Transport- en handlingsystemen. Jij construeert, berekent en tekent. Eigenlijk alles wat je maar bedenken kunt.

Jij werkt met de meest geavanceerde CAD systemen. Solid Works, Inventor, Pro Engineer. Maar ook Unigraphics NX en Solid Edge. Het geeft een kick wanneer jouw 3D ontwerpen gerealiseerd worden. Wanneer er een prototype gerealiseerd wordt. Hoe houdt jouw ontwerp zich? Goed? Komt de werkelijkheid overeen met de door jouw uitgevoerde sterkteberekening? Statisch en dynamisch? Angstzweet.

Je hebt de mensen om je heen om te zorgen dat de onderdelen gefabriceerd worden, de bouw begeleidt wordt, de machine inbedrijf gesteld wordt.
Dit is het nu écht.

Jouw droom kom je overal tegen. Dat is Machinebouw.
Onze Professionals aan het woord

Wie kunnen beter vertellen dan onze Professionals hoe een dag bij Ajilon Engineering Professionals eruit ziet. Onze Professionals van Engineering Machinebouw vertellen over hun ervaringen. Lees hier de ervaringen van Robert en Gideon, die onderdeel uitmaakt van ons Installatie Techniek team

Robert Smits, Constructeur/Projectleider
“Ik zie mijn loopbaan nooit als afgerond. Mijn volgende stap gaat richting projectleiding/projectmanagement. Met commerciële verantwoordelijkheden. Voor dit moment vind ik volop uitdaging in mijn rol als constructeur.”
Lees meer >>

Gideon Uitdehaag, Tekenaar/Constructeur
“Ik zeg vaak: ik bouw mijn werk om mijn vakanties heen. Gekheid natuurlijk. Feit is wel dat er veel kan bij Ajilon. Altijd in overleg. En afgestemd op de drukte bij de klant.”
Lees meer >>

Onze Opdrachtgevers aan het woord

Ad Lodder, Manager Competence Development R&D, Vanderlande Industries
“Als extra innovatiemotor geeft Ajilon Engineering extra vaart aan onze ambities.”
Lees meer>>

Bas Hanssen kwam al tijdens zijn afstuderen in aanraking met Ajilon:

”Vanaf dag 1 heb ik grote stappen kunnen maken. Mijn kennis is enorm verbreed.”“Ik kwam in aanraking met Ajilon tijdens mijn afstudeerperiode. Op mijn afdeling Mechatronica werkten twee engineers van Ajilon. Veel positieve en enthousiaste verhalen. Zo ben ik gaan solliciteren bij Ajilon. Het is goed dat ik die verhalen niet met een korreltje zout heb genomen. Door de collegialiteit en steun van de mensen van Ajilon heb ik vanaf dag 1 grote stappen kunnen maken. Mijn kennis op het gebied van machinebouw is enorm verbreed.
 
Ik ben op kantoor bij Ajilon begonnen. Tekenaar voor bedrijven in verschillende industrieën. Een vliegende zaagmachine ontwerpen voor voorgeïsoleerde leidingen. Een hydraulische hoogteverstelling voor pijp-eindbewerkingsmachines. Ik werkte bij vier klanten op locatie als tekenaar/constructeur. Tabaksindustrie. Transportsystemen voor sterilisatieketels. Conveyor- en handlingsysteem voor chips. Een opvoer-, verdeel- en verpakkingsmachine voor de chocolade-industrie. Door deze vele werkomgevingen is er iedere dag een nieuwe uitdaging. Dit houdt het werk interessant en boeiend!

De kroon op mijn werkzaamheden tot nu toe: een bezoek aan een productielocatie in Hongarije. Hier hebben wij technische ondersteuning verleend. Samen optimaliseren van een complete geautomatiseerde tabakproductielijn (tabaksweger, pouchpacker en een bundelmachine) voor het wegen en verpakken van tabak in een shagbuidel.

In de toekomst wil ik de functie van tekenaar/constructeur bekleden. Een volwaardige constructeur worden. Dus ga ik aanvullende cursussen volgen. Maar ook door het opdoen van meer werkervaring in andere werkomgevingen. Om op deze manier mijn kennis nog verder te verbreden.”

Bas Hanssen