Page settings

Over Ajilon Engineering

 

Over Ajilon Engineering

De wereld zit vol uitdagende projecten en opdrachtgevers. Projecten die het uiterste vragen. Van jouw talent en doorzettingsvermogen. Het vraagt om jouw kennis. Om creativiteit en daadkracht. Bij Ajilon Engineering Professionals ben jij niet gebonden aan één project of opdrachtgever. Wij werken samen met diverse opdrachtgevers, zodat jij jouw vak in de breedte kunt beoefenen. Of juist in de diepte. Wij zoeken voor jou de passende plek.

Jij, als professional krijgt veel verantwoordelijkheid én vrijheid om je project en je plaats hierin invulling te geven. Je werkt aan projecten die complex en uitdagend zijn. Voor veel verschillende opdrachtgevers. Projecten die je overal zo maar in het dagelijkse leven tegen kunt komen, zodat jij met trots kunt zeggen: ‘die is van mij!’.

Vakgebieden
Wij zijn actief in de volgende vakgebieden:
- Bouwkunde
- Machinebouw
- Elektrotechniek
- Installatietechniek
- Industriële Automatisering

Klik hier voor meer informatie over de vakgebieden.

Werken bij Ajilon Engineering?


Professionals Ajilon Engineering Bouwkunde met ingang van nu VCA-gecertificeerd
Arno Kluijtmans, Engineering Manager/VCA-coördinator: ‘Veilig en gezond werken op  bouwlocaties is een gezamenlijke missie.’

Aan Ajilon Engineering is voor het vakgebied bouwkunde en installatietechniek E en W het VCA-certificaat toegekend. Hiermee voldoen we aan de strikte normen die vastliggen in de Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. We zijn daar erg trots op. Met de certificering lopen we mooi in de pas met de trend in de bouwsector om alleen werk uit te besteden aan (onder)aannemers die instaan voor de veiligheid en gezondheid van hun medewerkers. 

Tegen bestaande en toekomstige opdrachtgevers zeggen we: ‘Wat veilig en gezond werken betreft, hebben we onze zaken piekfijn op orde. Kiezen voor Ajilon Engineering is samenwerken met een VCA-gecertificeerde partner.’

Het certificaat is verleend voor een periode van drie jaar. Tussentijds vinden audits plaats. Voor het certificaat werd toegekend, hebben we drie maanden proefgedraaid en naar het beslissende moment toegeleefd. De uitkomst van de cruciale audit – het toelatingsexamen, zeg maar, was zeer goed. De audit was intensief en is op diverse locaties uitgevoerd.

“We zien dat de bouwwereld de veiligheids- en gezondheidseisen aanscherpt”, zegt Arno Kluijtmans, Engineering Manager en VCA-coördinator bij Ajilon. “Voor toonaangevende spelers is samenwerking met bedrijven die niet VCA-gecertificeerd zijn niet langer denkbaar. Het is simpelweg één van de aanbestedingscriteria. Wij sluiten ons daar van harte bij aan. Aan iedere bouwplaats en –activiteit kleven risico’s. Het is onze gezamenlijke werkgeversplicht om die te minimaliseren. Dat geldt voor de hele keten. Daarom zijn we het traject ingegaan. We zijn trots op het resultaat.”

Alle Ajilon bouwprofessionals gecertificeerd

Bijzonder is dat de certificering geldt voor álle professionals die bij Ajilon Engineering Bouwkunde en Installatietechniek E en W zijn aangesloten. Met andere woorden: zowel professionals die onder directie van Ajilon zelf op bouwlocaties werkzaamheden uitvoeren als gedetacheerde professionals hebben het vereiste VCA-diploma op zak. Daarmee zijn we de eerste en enige technisch detacheerder die aan de hoge veiligheids-, gezondheids- en milieueisen voldoen.

Gezamenlijke missie
Op dit moment zijn ruim honderd bouw- en installatieprofessionals bij ons actief. Wie het VCA-diploma nog niet in zijn bezit had, heeft het de afgelopen maanden gehaald. Van nieuwe medewerkers eisen we dat ze het VCA-diploma binnen drie maanden na indiensttreding halen. Arno Kluijtmans: “We vragen dat commitment van iedereen. Want verbetering van veiligheid en gezondheid op de bouwlocatie is een missie waar je samen aan werkt – opdrachtgevers, uitvoerders en dienstverleners én professionals.”

Met het VCA-certificaat gaat Ajilon Engineering Bouwkunde een nieuwe fase in, waarin de veiligheidsprocedures en –instructies in de pas lopen met de Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Deze geldt in Nederland en België als dé norm in de bouwwereld. Het is voor opdrachtgevers goed te weten dat de Ajilon bouw- en installatieprofessionals aan die norm voldoen en dat in hun dagelijkse werkzaamheden laten zien.

Bekijk hier het VCA-certificaat van Ajilon Engineering.


Meer weten over de voordelen van een VCA-gecertificeerde partner in engineering en Professional Staffing? Mail arno.kluijtmans@ajilon.nl