Page settings

10 vragen aan Gökhan Aytekin

 

10 VRAGEN AAN

Gökan Aytekin | Senior Recruiter Ajilon IT Professionals


1) Wat is voor jou een ‘typische Ajilon IT Professional’?
Iedereen is uniek. Laat ik dat voorop stellen. En we zien graag dat iedereen zichzelf is en blijft. Toch letten we op bepaalde ‘gedeelde’ kwaliteiten. We houden van intelligente en analytische mensen met een goed verhaal. Met een open mind en de juiste uitstraling om ons bij onze klanten te vertegenwoordigen. Ik zeg wel eens: Ajilon IT Professionals verkopen zichzelf.

2) Wat zijn de minimale vakinhoudelijke criteria?
Denken en werken op hbo-niveau is een absolute vereiste. Dat willen we terugzien in je opleiding óf in je track record. Denk aan drie tot vier jaar relevante werkervaring als developer of systeembeheerder. Microsoft zit bij wijze van spreken in je bloed. Iedere certificering is een plus!

3) Heeft solliciteren altijd zin?
Ja, altijd. Ook als we geen concrete vacatures of opdrachten hebben. Als je goed genoeg bent, is je cv welkom. Gewoon uploaden. Je mag me ook mailen of bellen voor meer informatie. In werktijd, buiten werktijd. We gaan discreet met je gegevens om. Niemand hoeft te weten dat je om je heen kijkt.

4) Wat is de procedure?
Je krijgt meteen een ontvangstbevestiging. Ik lees iedere cv en ik check je social media profielen. Voldoe je aan de harde criteria, dan neem ik contact met je op voor een telefonisch interview. Is er een wederzijdse klik, dan gaan we persoonlijk in gesprek. Ook word je uitgenodigd voor een stevige assessment. Kom je daar met goed resultaat uit, dan regel ik gesprekken met onze accountmanagers en Field Managers.

5) Want?
Zij kennen de markt en onze opdrachtgevers. Zij stellen vast of jij in potentie de man of vrouw bent om én onze organisatie én onze klanten toegevoegde waarde te bieden.

6) Stel, ik heb een goede baan. Het enige wat eraan mankeert, is dat ik het gevoel heb niet verder te komen. Is dat een moment om me te verbinden aan Ajilon IT Professionals?
Dat is het ideale moment. Je hebt dan immers relevante ervaring en blijkbaar genoeg ambitie om de volgende relevante stap in je vak en je loopbaan te zetten. Vanuit die ambitie komen de meeste nieuwe collega’s bij ons binnen. Wij bieden je de ruimte om je ambities waar te maken en de gewenste stap te zetten.

7) Hoe dan?
Je wordt gekoppeld aan een Field Manager en Accountmanager. De eerste is jouw persoonlijke coach. Samen stippel je een persoonlijk ontwikkelplan uit, gebaseerd op jouw wensen en kwaliteiten. De accountmanager is jouw schakel met de markt en de klant. Samen stel je vast wat voor jou de ultieme richting is om er zeker van te zijn dat je ook in de toekomst goud waard bent.

8) En de arbeidsvoorwaarden?
Die zijn goed. We hebben een transparant salarishuis; we betalen professionals marktconform. Je krijgt bij ons een vast contract. Blijf je liever actief als zzp’er, dan kijken we samen hoe we de wederzijdse belangen zo goed mogelijk op elkaar en op de wensen van onze opdrachtgevers kunnen afstemmen. Je krijgt een auto die je ook privé kunt gebruiken, je hebt recht op 10 studiedagen. Doordat we onderdeel zijn van een grote, internationale organisatie, kunnen we je een bovengemiddeld goede pensioenregeling bieden. We hoeven geen ‘verbintenis voor het leven’, maar investeren wel graag in duurzame relaties.

9)Waarom zou ik kiezen voor Ajilon IT Professionals?
We zijn een ambitieuze IT-dienstverlener en een ambitieuze IT-werkgever. In 2014 en 2015 uitgeroepen tot Best Place to Work. Bij ons geldt: eerst de professional, dan de opdracht. We investeren in opleiding en persoonlijke ontwikkeling. Minstens zo belangrijk: we zijn onderdeel van een wereldwijd vertakte, financieel sterke corporate organisatie. Daardoor hebben we ingangen bij vooraanstaande opdrachtgevers en draaien we mee in IT-projecten die ertoe doen.

10) Wat is jouw eigen binding met IT?
Ik heb Bedrijfskundige Informatica gestudeerd en ben mijn loopbaan begonnen als Microsoft software ontwerper. Van daaruit ben ik binnen IT de sales kant opgegaan. Ik heb bij mezelf ontdekt een antenne te hebben voor mensen en hun drijfveren. Toen was de optelsom gauw gemaakt. Ajilon zocht een gespecialiseerde IT recruiter. Koren op mijn molen. Ik kan mijn IT-kennis nu met mijn mensenkennis combineren.

Gökan Aytekin
- Geboren in 1979, in Amsterdam - Senior Recruiter Ajilon IT Professionals sinds 2014 - Woont in Haarlem, is getrouwd, heeft een passie voor voetbal en marterial arts
Meer vragen?
 Mail ze naar Gökan of bel  020 - 301 80 55
 
 Typisch Ajilon IT Professionals

 - Affiniteit met sales, representatief, inlevend, flexibel
 - Komen met een goed en overtuigend verhaal bij hun opdrachtgevers
 - Communiceren net zo vlot met klanten als gebruikers, ook in het Engels
 - Kunnen door hun senioriteit en intelligentie goed relativeren
 - Combineren hun technische kennis met mensenkennis
 - Het ‘wat’ en ‘waarom’ van IT zegt ze minstens zoveel als het ‘hoe’
- Praten graag over IT, maar net zo lief over voetbal, de Late Night Show
        of de laatste aflevering van de House of Cards.