Page settings
 

Adecco Group Nederland laat toptalenten een maand lang mee draaien op topvacatures


Zaltbommel, 4 juni 2014  Adecco Group Nederland biedt talentvolle, ambitieuze jongeren de kans om een maand lang waardevolle ervaring op te doen binnen een topvacature. Om voor één van deze bijzondere ervaringskansen in aanmerking te komen, roept de HR-dienstverlener studenten en werkzoekenden op mee te doen aan de Adecco Experience, toegankelijk via www.adecco.nl.
 
Wie zich het best presenteert, heeft zelfs kans om voor een maand, onder supervisie, mee te werken met de CEO van de internationale Adecco Group. Met bijpassend maandsalaris! De Adecco Experience met de topvacatures als inzet is onderdeel van Way to Work 2014, een campagne waarmee Adecco Group wereldwijd aandacht vraagt voor de nog steeds groeiende werkloosheid onder jongeren.
 
Adecco Group is in 2013 begonnen met Way to Work, als onderdeel van het MVO-beleid. In dit beleid staat onbeperkte toegang tot de arbeidsmarkt voor iedereen centraal. De campagne begon met een wereldwijde ‘Adecco Street Day’. Ook dit jaar vond de aftrap van Way to Work plaats op straat. Op 30 april gingen medewerkers van Adecco Group voor de tweede editie in meer dan 60 landen actief op zoek naar studenten en werkzoekenden om ze de weg te wijzen in de wereld van werk.
 
Snuffelstages en ervaringsplekken
Op 30 april gingen in Nederland ruim 600 collega’s in 13 grotere steden de straat op. Namens Adecco heeft ook Mirjam Sterk, Ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid, workshops verzorgd en flyers uitgedeeld. In totaal zijn op straat ruim 6.600 jongeren bereikt en doorverwezen. Daarnaast zijn jongeren aangesproken via scholen en universiteiten en is intensief gebruikgemaakt van Twitter en Facebook om starters op de arbeidsmarkt te wijzen op de mogelijkheid om via www.adeccowaytowork.com gratis deel te nemen aan coaching trajecten en workshops. Hier is op grote schaal op ingeschreven. Tegelijkertijd heeft Adecco Group Nederland ook klanten en relaties opgeroepen snuffelstages en ervaringsplekken mogelijk te maken. Hier is in groten getale gehoor aan gegeven.
 
Lokale initiatieven
Het resultaat van de oproep richting bedrijfsleven en overheidsinstellingen is een breed aanbod snuffelstages, open huis evenementen en andere ervaringsactiviteiten. Zo heet het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag op maandag 16 juni ruim 20 stagiairs welkom voor een concrete kennismaking met de verschillende afdelingen. Vestigingen van Adecco, meer dan 150, verspreid over heel Nederland, hebben hun lokale netwerken aangesproken om zoveel mogelijke jongeren met de toekomstperspectieven van het plaatselijke bedrijfsleven in contact te brengen. Hier zijn veel kleinschalige initiatieven uit ontstaan.
 
Topvacatures voor topervaring
Nu Way to Work 2014 zijn tweede fase in gaat, richt Adecco Group Nederland zich via e-mail, sociale media en de eigen website tot alle talentvolle starters in heel Nederland. Met als boodschap: kijk wat in jouw directe omgeving de mogelijkheden zijn om ervaringen op te doen, die een aanvulling zijn op je cv. Alle stages en ervaringsplekken staan vermeld op www.adecco.nl. Er kan direct online op worden ingeschreven. Adecco.nl geeft tevens toegang tot de Adecco Way to Work Experience die kans biedt op een maand ervaring binnen topvacatures bij onder meer NCOI opleidingsgroep, UWV Klant & Service, Crossmedia Communicatiegroep en Adecco Group Nederland. Eind juni wordt bekendgemaakt wie zich kunnen opmaken voor een topervaring in de wereld van werk.

Over Adecco Group Nederland
Binnen Adecco Group Nederland leggen Adecco, Ajilon, Badenoch & Clark, Pontoon en Lee Hecht Harrison zich toe op geïntegreerde kennis- en capaciteitoplossingen voor bedrijven, overheden en non profit organisaties. De nadruk ligt op General Staffing (Adecco) en Professional Staffing (Ajilon). Adecco Group Nederland is actief met circa 1.000 medewerkers vanuit ruim 150 vestigingen. Wereldwijd is Adecco de grootste aanbieder van HR-oplossingen met meer dan 31.000 medewerkers, actief vanuit ruim 5.000 kantoren in meer dan 60 landen. Dagelijks zetten ruim 650.000 flexwerkers en professionals zich namens Adecco in bij meer dan 100.000 opdrachtgevers. De Adecco Group is een Fortune Global 500 onderneming.
 
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Rinus Wittenberg, Marketing, 06 53919796, rinus.wittenberg@adecco.nl. Voor algemene informatie verwijzen wij u naar www.adecco.nl.