Page settings
 

Adecco Group Nederland op de lijst van Beste Werkgevers in Nederland


Zaltbommel, 25 maart 2013 - Adecco Group Nederland heeft, als enige in de uitzendbranche, een 11e plaats op de lijst van Beste Werkgevers 2013 van Nederland bereikt. De beste score ooit. De lijst van Beste Werkgevers is samengesteld op basis van empirisch onderzoek van Great Place to Work Nederland. Jaarlijks worden de hoogst scorende organisaties onderscheiden als Beste Werkgevers van Nederland. Afgelopen woensdag werd de lijst voor 2013 bekend gemaakt.
 
Great Place to Work Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, de trots en het werkplezier binnen organisaties. Op basis van de positieve antwoorden op een vragenlijst van 58 stellingen en twee open vragen wordt de lijst van Beste Werkgevers van Nederland bepaald.
 
Adecco
Meer grip op de dynamiek van deze tijd. Beter passende werkmodellen, snel beschikbare capaciteit en expertise, proces support van binnenuit. Kennis verzamelen, kennis delen. Verantwoordelijkheid nemen, ondernemen. Onze ambities liggen hoog. Met totaaloplossingen en General en Professional Staffing dragen wij bij aan de verdere ontwikkeling van mensen en organisaties. Aan veerkracht, daadkracht en succes. Met stevige ambities.
 
Patrick Bakker, Countrymanager Adecco Group Nederland: “Alleen waar te maken als directie, management en medewerkers er eensgezind voor gaan. Als leidinggevende en uitvoerende competenties elkaar perfect aanvullen. In een inspirerende omgeving waarin fouten ‘leermomenten’ zijn en ruimte bestaat voor plezier. Great employees die zich dag in dag uit met passie voor onze klanten en kandidaten inzetten.
 
Erik van Riet, directeur GPTW Nederland: "De organisaties die op de lijst van Beste Werkgevers staan hebben werkomgevingen ontwikkeld waar vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Tevens vervul je een voorbeeldfunctie ten aanzien andere organisaties. Een resultaat om trots op te zijn! Van Riet over het onderzoek: “Wij vragen de mening van medewerkers op een aantal ‘dimensies’ of waarden van hun organisatie, zoals geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid en kameraadschap. Die waarden zijn gekoppeld aan bewezen prestaties. Dat kunnen wij staven met 30 jaar onderzoek, want zo lang gebruiken we deze methodiek al. Wij zijn ook het enige onderzoek dat niet alleen vraagt naar de mening van de medewerkers, maar het beleid van de werkgevers meeweegt. Door die koppeling te maken krijgen organisaties inzicht in de effectiviteit van hun beleid. Het onderzoek is empirisch onderbouwd en praktisch toepasbaar.”
 
Over Adecco Group Nederland
Adecco Group Nederland bestaat uit Adecco (General Staffing), Ajilon, Badenoch & Clark en Modis (Professional Staffing) en Lee Hecht Harrison (loopbaan- en talentontwikkeling). Adecco is binnen alle vakgebieden actief, bij grootbedrijven, MKB en overheden. Ajilon spitst zich toe op de inzet van ervaren en beginnende professionals in de werkgebieden Engineering, Finance, IT en Technology. In Nederland is Adecco actief met circa 1.000 medewerkers vanuit ruim 150 vestigingen. Wereldwijd is de Adecco Group de grootste aanbieder van HR-oplossingen met meer dan 33.000 medewerkers, actief vanuit ruim 5.500 kantoren in meer dan 60 landen.
 
Over Great Place to Work®
Al meer dan 25 jaar helpt Great Place to Work® (GPTW) wereldwijd organisaties bij het worden en blijven van een Great Workplace. GPTW doet dit door begeleiding in de ontwikkeling van een organisatiecultuur waarin vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Overal werkt GPTW met dezelfde onderzoeksmethode die begin jaren tachtig is ontwikkeld door de Amerikaanse journalisten Robert Levering en Milton Moskowitz. Zij werden gevraagd om een boek te schrijven over de 100 beste Amerikaanse bedrijven om voor te werken. Op basis van vele  bedrijfsbezoeken, formuleerde Levering een aantal criteria voor een ‘Great Workplace’. Daarin stelde hij de relatie tussen werknemers en managers in het bedrijf centraal. Hoe meer onderling vertrouwen er is in een organisatie, hoe prettiger werknemers en leidinggevenden het volgens Levering vinden om voor die organisatie te werken. GPTW ondersteunt organisaties door onderzoek, advies, educatieve evenementen en trainingen in te zetten. GPTW werkt met bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties in 46 landen op alle continenten. Het instituut, met hoofdkantoor in San Francisco, stelt elk jaar in 46 landenlijsten samen van organisaties die in aanmerking komen voor het predicaat Beste Werkgever. Jaarlijks doen wereldwijd 5.500 organisaties mee aan dit onderzoek en wordt het vertrouwen van circa 10 miljoen medewerkers gemeten. Daarmee is het het grootste onderzoek in zijn soort. www.greatplacetowork.nl
 
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Rinus Wittenberg, Marketing Manager, 06 53919796, rinus.wittenberg@adecco.nl. Voor algemene informatie verwijzen wij u naar www.adecco.nl en/of www.ajilon.nl