Page settings
 

Adecco Way to Work™


Want het kan niet zo zijn, dat een complete generatie buitenspel komt te staan!

Adecco Way to Work™ houdt jonge werkzoekenden een positieve spiegel voor. Met sollicitatietips en de mogelijkheid tot deelname aan gratis sollicitatieworkshops biedt ’s werelds grootste leverancier van Human Resources Services de huidige generatie werkzoekenden perspectief en support.

Adecco zegt: het is onacceptabel dat een complete generatie door de crisis in buitenspelpositie raakt. Weet dat je er niet alleen voor staat! Benut onze kennis van de wereld van werk om je kansen te vergroten. Het signaal is opgepikt. Het internationale initiatief van Adecco Group, wordt breed gedragen. Het vuur werd aangestoken op 30 april en 1 mei.

Een paar cijfers…

Meer dan 500 duizend jongeren (een half miljoen!) maakten al kennis met Adecco Way to Work™. Dat gebeurde in 50 landen, waar meer dan 10.000 Adecco-medewerkers de straat op gingen om zich solidair te tonen met iedereen die werk zoekt. Vanuit de missie: better work, better life.

Herkenbare Adecco-teams lieten zich op 30 april en 1 mei horen in ruim 500 grote steden. De internationale website die de actie ondersteunt – www.waytowork.com – scoorde in korte tijd ontelbaar veel hits. Facebook en Twitter deden er een schepje bovenop. De teller stond kort na de introductie op 20.000 aanmeldingen voor sollicitatieworkshops.

Adecco Group Nederland gaat los

Internationaal viel het hoogtepunt op 30 april. Toen vierde Nederland de laatste Koninginnedag, met een warm welkom aan de nieuwe Oranjegeneratie, Willem Alexander en Máxima. Logisch dus, dat Adecco Group Nederland een dag later los ging met Adecco Way to Work™. En los ging het!

Met 600 collega’s de straat op. In 16 grote steden. Met opvallende Adecco-rode hesjes, met overtuiging en energie. Mooie gesprekken. Aangrijpend, soms. Met meer dan 6.000 jonge werkzoekenden. Over solliciteren, presenteren, leren, kansen vergroten. Wat een enthousiasme! We hebben 45.000 flyers verspreid, scholen benaderd en www.waytowork.com warm aanbevolen bij iedereen die het maar horen wilde.

Around the World in 80 Jobs™

Nog steeds wordt www.waytowork.com goed bezocht. Er komen dagelijks informatieaanvragen en inschrijvingen voor gratis workshops binnen. De extra trigger – Around the World in 80 Jobs™ – werkt als een magneet. Met deze game kunnen jongeren laten zien waar hun kracht ligt, wat hun passie is en van wat voor baan ze dromen. De beste gamers komen in aanmerking voor een onvergetelijk avontuur met het beste wat je in de wereld van werk beleven kunt. Een ervaring die je cv van extra glans voorziet.

Ideeën en initiatieven welkom!

Met Adecco Way to Work™ neemt Adecco haar verantwoordelijkheid voor de belangrijkste kernwaarde die Adecco wereldwijd naleeft: recht op werk, voor iedereen, is een universeel en elementair recht, als basisvoorwaarde voor een fatsoenlijk bestaan. Met Adecco Way to Work™ als inspiratiebron roept Adecco klanten, relaties en maatschappelijke instanties op om die verantwoordelijkheid te delen. Dat heeft al veel respons opgeleverd. Maar zolang de werkloosheidscijfers onder met name jongeren stijgen, is het nooit genoeg. Alle ideeën en initiatieven om jongeren op zijn minst aan waardevolle werkervaringen te helpen, zijn WELKOM.

Meer informatie is te vinden op www.waytowork.com.