Page settings
 

Adecco zet 600 man op straat tegen werkloosheid


Uitzender coacht (jonge) werkzoekenden met ‘Way to Work’

 

Zaltbommel, 23 april 2013 - Vandaag lanceert Adecco het internationale initiatief ‘Adecco Way to Work’. Hiermee biedt Adecco jonge werkzoekenden belangeloos tips, tools, tests en gratis workshops, om de juiste baan te vinden en zo succesvol mogelijk te solliciteren. Voor dit initiatief organiseert Adecco volgende week op de Dag van de Arbeid ‘Street Day’, waarbij zij 600 man op straat zet om de strijd aan te gaan tegen de werkloosheid. Het fundament voor dit nieuwe initiatief is het online platform www.waytowork.com.

 

Street Day
Tijdens Street Day gaan ruim 600 medewerkers van Adecco in 16 steden de straat op om werkzoekenden te voorzien van loopbaanadvies en tips en tricks voor het sollicitatieproces. De teams van Adecco zijn onder andere te vinden in Amsterdam, Enschede, Groningen en Maastricht. Een volledig overzicht van de locaties en tijdstippen is te vinden op www.waytowork.com.

 

Waarom Way to Work?
Patrick Bakker, CEO Adecco Group Nederland: ‘De (jeugd)werkloosheid neemt momenteel over de hele wereld extreme vormen aan. De jeugdwerkloosheid in Nederland onder jongeren tot 25 jaar liep in het eerste kwartaal van 2013 bijvoorbeeld al op naar 15,9%. Adecco ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om werkzoekenden te ondersteunen bij het verkrijgen van een baan. Niet alleen als uitzender, maar ook als coach. De financiële crisis die in 2008 begon is veranderd in een banencrisis. Adecco heeft besloten dat het tijd is om te handelen, een extra helpende hand te bieden en expertise ter beschikking te stellen aan jonge werkzoekenden en schoolverlaters. Met ‘Way to Work’ bieden we werkzoekenden in meer dan 50 landen belangeloos tools en deskundigheid aan om succesvoller door sollicitatieprocedures te komen.’
 
Over Adecco Group Nederland
Adecco Group Nederland bestaat uit Adecco (General Staffing), Ajilon, Badenoch & Clark en Modis (Professional Staffing) en Lee Hecht Harrison (loopbaan- en talentontwikkeling). Adecco is binnen alle vakgebieden actief, bij grootbedrijven, MKB en overheden. Ajilon spitst zich toe op (young) professionals en freelancers in IT, Finance, Engineering en Technology. In Nederland is Adecco actief met circa 1.000 medewerkers vanuit ruim 150 vestigingen. Wereldwijd is de Adecco Group de grootste aanbieder van HR-oplossingen met meer dan 33.000 medewerkers, actief vanuit ruim 5.500 kantoren in meer dan 60 landen.

 

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Rinus Wittenberg, Marketing Manager, 06 53919796, rinus.wittenberg@adecco.nl. Voor algemene informatie verwijzen wij u naar www.adecco.nl en/of www.ajilon.nl