Page settings
 

Michelle Driessen en Elise de Bruine winnen NVP Adecco Bachelor Award 2013!


Van links naar rechts op de foto: genomineerde: Carmen Laura Kalmer, winnares: Elise de Bruine (Michelle Driessen is op reis), juryvoorzitter Monique Onstenk (HR Director Adecco Group Nederland) en genomineerde: Leoni Holleman

Amsterdam, 21 mei 2014 – Met hun scriptie“Phanta rhei”, over de stromingen naar een nieuw verzuimbeleid, zijn Michelle Driessen en Elise de Bruine van de Hogeschool van Amsterdam de winnaars van de zesde NVP Adecco Bachelor Award.
 
De HvA studenten hebben onderzoek gedaan naar de rol van teamleiders en HRM bij de invoering van een nieuw verzuimbeleid binnen de sociale werkvoorziening. Het bleek een lastig veranderingstraject waarbij kritisch is gekeken naar de “sense of urgency” en de rol van de OR. Het onderzoek wordt gekenmerkt door een gedegen aanpak, praktische conclusies, vlot en goed geschreven en met het nodige draagvlak bij de gebruikers.
 
Alle inzendingen zijn door de jury beoordeeld op vijf punten: innovatieve kracht en baanbrekendheid, toepasbaarheid van relevante (wetenschappelijke) kennis, bruikbaarheid in de praktijk van HRM, creativiteit, en aansprekend taalgebruik.
De NVP Adecco Bachelor Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de schrijver(s) van de meest baanbrekende HBO P&A eindscriptie. Wie heeft laten zien dat hij of zij op excellent HBO-niveau toepasbare innovatieve HRM kennis heeft ontwikkeld, maakt kans op deze prestigieuze award. De NVP en Adecco Goup Nederland willen slimme en praktische oplossingen van aanstormend HR talent stimuleren en waarderen.
De winnaars delen samen een jaar regulier collegegeld voor een Master aan een Nederlandse Universiteit, krijgen een podium in het vakblad Personeelbeleid en verdienen eeuwige roem.
 
Over de NVP Adecco Bachelor Award
De NVP Adecco Bachelor award wordt sinds 2008 uitgereikt en is een initiatief van de NVP. HBO studenten die de studie Personeel&Arbeid volgen maken jaarlijks kans op het winnen van de NVP Adecco Bachelor Award.
 
Over Adecco Group Nederland
Adecco Group Nederland bestaat uit Adecco (General Staffing), Ajilon (Professional Staffing), Badenoch & Clark (Executive Search Senior Finance en HR Professionals), Lee Hecht Harrison (outplacement, loopbaanverandering, talentontwikkeling) en Pontoon (Managed Service Programma’s, Recruitment Outsourcing en Workforce Consulting). Adecco General Staffing strekt zich uit tot vrijwel alle voorkomende sectoren. Ajilon biedt bedrijven, overheden en non-profit organisaties persoonlijke en deskundige oplossingen voor staffing vraagstukken met de focus op Engineering, Finance, IT, Technology, Freelance, Young Professionals en Freelance Professionals. In Nederland is Adecco actief met circa 1.000 medewerkers vanuit ruim 150 vestigingen. Wereldwijd is Adecco de grootste aanbieder van HR-oplossingen met meer dan 31.000 medewerkers, actief vanuit ruim 5.000 kantoren in meer dan 60 landen. Dagelijks zetten ruim 650.000 flexwerkers en professionals zich namens Adecco in bij meer dan 100.000 opdrachtgevers. De Adecco Group is een Fortune Global 500 onderneming. Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Rinus Wittenberg, Marketing, 06 53919796, rinus.wittenberg@adecco.nl. Voor algemene informatie verwijzen wij u naar www.adecco.nl.
 
Over de NVP
De Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) is het platform voor HR Nederland, met 4.000 aangesloten HR Professionals, die persoonlijk lid zijn van de beroepsvereniging. De leden zijn werkzaam binnen alle branches. De NVP maakt zich sterk voor de vakontwikkeling van haar leden en voor de professionalisering en kwaliteit van HR-professionals in het algemeen. Meer informatie op www.nvp-plaza.nl
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met  Eunice Coli, marketing & communicatie NVP coli@nvp-plaza.nlwww.nvp-plaza.nl/awards