Page settings
 

Spinning marathon voor jongereneducatie


Amsterdam, 7 mei 2014. Op vrijdag 16 mei organiseren Ajilon Finance Professionals en Adecco samen met HealthCity Amstelveen een bijzondere spinning marathon. Drie professionele spinning instructeurs werken belangeloos mee aan dit initiatief, waarvan de opbrengst bestemd is voor jongereneducatie. De eerste manche van de marathon begint om vier uur ’s middags. Het evenement is onderdeel van Win4Youth, een charitatief programma van de internationale Adecco Group. Meer dan 60 landen doen er aan mee!
 
Adecco Group, waar zowel Ajilon als Adecco onderdeel van is, onderneemt veel maatschappelijke initiatieven waar klanten, kandidaten en eigen medewerkers nauw bij betrokken worden. Een altijd terugkerend thema is: optimale toegang tot de arbeidsmarkt, voor iedereen. In 2010 is Adecco Group begonnen met Win4Youth. Met dit initiatief wil Adecco Group via sportieve evenementen geld inzamelen om jongeren door gerichte educatie betere toegang tot de arbeidsmarkt te bieden en hun kansen op een waardige toekomst te vergroten. Ieder jaar worden hier wereldwijd kleinschalige projecten voor geselecteerd.
 
Fietsen voor het goede doel
Sinds de eerste keer in 2010 zetten medewerkers en relaties van Adecco Group zich met veel passie in voor Win4Youth. De nadruk ligt op deelname aan landelijke en lokale sportevenementen. Ieder jaar beleeft Win4Youth een spectaculaire internationale finale. Vorig jaar werd geld ingezameld met hardloopevenementen. De climax was de Athens Classic Marathon, waaraan is deelgenomen door 70 medewerkers van Adecco Group uit alle landen waar de personele dienstverlener actief is. Dit jaar stappen medewerkers samen met relaties en flexwerkers op de fiets. Met als ultieme uitdaging in de zomer: de beklimming van de Tourmalet in de Franse Pyreneeën.
 
In 2013 is het geld dat bij elkaar is gelopen verdeeld onder educatieve doelen in Colombia, Thailand, Italië en België. Ook dit jaar, bij de vijfde editie van Win4Youth, ligt de lat hoog. Het wereldwijd doel is gesteld op twee miljoen fietskilometers. Dit komt overeen met vijftig keer de wereld rond of vijf keer naar de maan. Hiervan wil Adecco Group Nederland minstens honderdduizend fietskilometers voor haar rekening nemen. Van de spinning marathon in Amstelveen wordt een forse bijdrage verwacht. Dit jaar wordt het bijeen gefietste geld verdeeld over jongereneducatieprojecten in Cambodja, Argentinië, Portugal, Polen en Italië.
 
Bij HealthCity Amstelveen gebeurt het
De directie van HealthCity Amstelveen Premium zei meteen ‘ja’ op het verzoek van Ajilon Finance Professionals en Adecco om mee te werken aan het evenement. Als betrokken fitnesspartner die zich ook in bedrijfsverband inzet voor een actieve levensstijl zet het moderne in- en ontspanningscentrum haar deuren er graag voor open. HealthCity biedt de perfecte entourage en voldoende spinbikes om er een feestelijke belevenis van te maken. Drie professionele spinning instructeurs staan de deelnemers geheel belangeloos met raad en daad terzijde.
 
Transpireren, aanmoedigen, na borrelen
De eerste manche van de marathon begint om vier uur ’s middags. Om vijf en zes uur volgen nog twee manches. Per manche kunnen op 25 speciale spinning fietsen kilometers voor Win4Youth bij elkaar worden getranspireerd
 
Over Adecco Group Nederland
Adecco Group Nederland bestaat uit Adecco (General Staffing), Ajilon (Professional Staffing), Badenoch & Clark (Executive Search Senior Finance en HR Professionals), Lee Hecht Harrison (outplacement, loopbaanverandering, talentontwikkeling) en Pontoon (Managed Service Programma’s, Recruitment Outsourcing en Worforce Consulting). Adecco General Staffing strekt zich uit tot vrijwel alle voorkomende sectoren. Ajilon biedt bedrijven, overheden en non-profit organisaties persoonlijke en deskundige oplossingen voor staffing vraagstukken met de focus op Engineering, Finance, ICT, Technology, Freelance en Young Professionals. In Nederland is Adecco actief met circa 1.000 medewerkers vanuit ruim 150 vestigingen. Wereldwijd is Adecco de grootste aanbieder van HR-oplossingen met meer dan 31.000 medewerkers, actief vanuit ruim 5.100 kantoren in meer dan 60 landen. Dagelijks zetten ruim 650.000 flexwerkers en professionals zich namens Adecco in bij meer dan 100.000 opdrachtgevers. De Adecco Group is een Fortune  Global 500 onderneming.

Ook de pers is uiteraard van harte welkom tijdens dit evenement op vrijdagmiddag 16 mei. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rinus Wittenberg, Marketing Manager Adecco Group Nederland, 06 53919796 of rinus.wittenberg@adecco.nl. Voor algemene bedrijfsinformatie verwijzen wij u graag naar www.adecco.nl, www.ajilon.nl en/of www.healthcity.nl.