Page settings
 

Stevent de Nederlandse arbeidsmarkt af op een tweedeling?


Zaltbommel, 23 december 2013 – Wordt de tweedeling op de arbeidsmarkt tussen laag en hoog opgeleid personeel groter? En neemt daarmee op termijn de kloof tussen kansarm en kansrijk toe?
 
Uit onderzoek van Ajilon blijkt van wel. Dat blijkt uit de poll die Ajilon onlangs hield. Van alle deelnemers gaf ruim 80% aan het eens te zijn met de stelling dat de tweedeling groter wordt.
 
Trendwatcher Adjiedj Bakas voorspelt dit ook! In zijn recentelijk gepubliceerde trendboekje De Nieuwe Werkelijkheid staat dat echte vakmensen en hoger opgeleide kenniswerkers het wel redden in de nieuwe economische orde, waar naar zijn idee na de crisis sprake van zal zijn.
 
Baanverlies voor mbo’ers
Ook voor niet of nauwelijks geschoolde arbeidskrachten als vakkenvullers, frietbakkers, vuilnismannen en schoonmakers blijft emplooi bestaan. Een hele grote middengroep dreigt echter tussen wal en schip terecht te komen. De reden volgens Bakas? Banen op het laagste en hoogste niveau laten zich niet automatiseren. Alles daar tussenin wel. Bakas voorspelde tijdens door Ajilon georganiseerde, drukbezochte netwerkbijeenkomsten dat veel mensen op mbo-niveau de komende jaren hun baan verliezen en dat hun kansen op de arbeidsmarkt gering zullen zijn.
 
Ook professionals die met regelmaat www.ajilon.nl bezoeken, zijn deze mening toegedaan, gezien de uitslag van de poll. Minder dan 20% is van mening dat het zo’n vaart niet zal lopen. Ajilon zet geregeld aan werk gerelateerde vragen op haar website om te inventariseren wat er onder professionals leeft. Ook in 2014 gaat Ajilon hiermee door.
 
Over Ajilon
Vanuit de missie Your Best Fit focust Ajilon op IT Professionals, Engineering Professionals, Finance Professionals, Technology Professionals en Young Professionals. Ajilon biedt bedrijven, overheden en non-profit organisaties persoonlijke en deskundige oplossingen voor alle voorkomende staffing vraagstukken. Medewerkers van Ajilon onderscheiden zich door professionaliteit, samenwerkingsgezindheid, flexibiliteit en passie voor hun vakgebied. Ajilon is onderdeel van Adecco Group Nederland. Andere groepsleden zijn: Adecco (General Staffing), Badenoch & Clark (Executive Search Senior Finance Professionals en Senior HR Professionals), Lee Hecht Harrison (loopbaan- en talentontwikkeling) en Pontoon (Managed Service Programma’s, Recruitment Process Outsourcing en Workforce Consulting). In Nederland is Adecco actief met circa 1.000 medewerkers vanuit ruim 150 vestigingen. Wereldwijd is de Adecco Group de grootste aanbieder van HR-oplossingen met meer dan 33.000 medewerkers, actief vanuit ruim 5.100 kantoren in meer dan 60 landen.
 
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Rinus Wittenberg, Marketing Manager Adecco Group Nederland, 06- 53919796, rinus.wittenberg@adecco.nl. Voor algemene informatie verwijzen wij u naar www.adecco.nl en/of www.ajilon.nl