Page settings
 

Trendwatcher Bakas en Adecco Group Nederland spiegelen werk aan topsport


Zaltbommel, 28 mei 2014 Gezondheidsmanagement, fitnessprogramma’s, performance management en teambuilding veroveren de werkvloer.  Het besef dat we steeds langer door gaan werken, gaat hand in hand met de noodzaak om een leven lang fit te blijven. Hoe ver kunnen werkgevers gaan in hun bemoeienis met de leefstijl van werknemers? Wat kunnen werkgevers leren uit de wereld van topsport? In samenwerking met Trendwatcher Adjiedj Bakas heeft Adecco Group Nederland een reeks kennissessies rond dit thema georganiseerd. De belangstelling voor deze sessies was enorm. Intussen is rond hetzelfde thema een trendboekje uitgegeven – Sportiviteit in het werk – Hoe trends uit de sportwereld het werk transformeren. Belangstellenden kunnen dit boekje aanvragen op www.adecco.nl en www.ajilon.nl.
 
De wereld van werk verandert onder invloed van veel verschillende factoren snel. Adecco Group Nederland houdt de trends en ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Als kennisbedrijf hecht de HR-dienstverlener eraan alle beschikbare en relevante informatie rond uiteenlopende, aan werk gerelateerde thema’s actief te delen met alle werkgevers van Nederland. Adecco Group Nederland geeft met regelmaat marktverkenningen en white papers uit en organiseert op zowel landelijk als lokaal niveau kennis- en inspiratiesessies. Sinds eind 2012 werkt de full service HR-dienstverlener nauw samen met trendwatcher Adjiedj Bakas die de toekomst van werk als geen ander weet te ontrafelen.
 
Een toekomst van fitte medewerkers
Die toekomst is sportief, volgens Bakas. Met overtuigende voorbeelden laat hij zien dat sportieve en spelmatige elementen de werkvloer veroveren. In toenemende mate bieden organisaties hun medewerkers sportfaciliteiten aan en steeds vaker worden medewerkers in werktijd getest op hun conditie en leefpatroon. In het bedrijfsrestaurant domineert het broodje gezond, de technologie helpt een handje om ons eigen fitnessplan te trekken en te monitoren. Het zal niet lang meer duren of potentiële medewerkers worden aan de poort gescreend op fitheid, gezond gedrag en sportiviteit.
 
Doping op de werkvloer?
Bakas voorspelt een revival van teambuildingactiviteiten met de wereld van topsport als referentiekader. Hij haalt hierbij bij een citaat van voetbalicoon Johan Cruijff aan: ‘Als je voor elke positie de beste speler kiest, heb je nog geen sterk elftal, maar een team dat als los zand uit elkaar valt.’ Net als in de sport, zullen individuele medewerkers steeds sterker worden aangestuurd op performance en ontwikkeling van vaardigheden. En net als in de sport zullen organisaties serieus stil moeten staan bij de samenstelling van multiculturele teams, zeker in het licht van toenemende projectmatige werkzaamheden. Bakas voorziet zelfs een groeiend gebruik van doping op de werkvloer en sluit af met de conclusie dat een actief seksleven heilzaam is voor het prestatievermogen – net als in de sport.
 
Passie en spelplezier
Naar aanleiding van de kennissessies, die altijd samen met een netwerkontbijt plaatsvinden in de ochtenduren, heeft Adecco Group Nederland samen met Bakas een nieuw Trendboekje uitgegeven, het vierde op rij alweer. Eerder verschenen titels zijn: Hoe IT en Internet ons werk veranderen, Het Nieuwste Werken en De Nieuwe Werkelijkheid. In de nieuw verschenen editie, Sportiviteit in het werk – Hoe trends uit de sportwereld het werk transformeren, zet Bakas achttien opvallende trends in de spotlights. Behalve Bakas komen ook vertegenwoordigers uit de sportwereld, de wetenschap en het bedrijfsleven aan het woord. Samen geven ze een gevarieerd beeld van de sportieve toekomst van de wereld van werk. Over één ding is iedereen het eens: echte prestaties komen tot stand dankzij passie en spelplezier. Net als in de sport.

Over Adecco Group Nederland
Adecco Group Nederland bestaat uit Adecco (General Staffing), Ajilon (Professional Staffing), Badenoch & Clark (Executive Search Senior Finance en HR Professionals), Lee Hecht Harrison (outplacement, loopbaanverandering, talentontwikkeling) en Pontoon (Managed Service Programma’s, Recruitment Outsourcing en Workforce Consulting). Adecco General Staffing strekt zich uit tot vrijwel alle voorkomende sectoren. Ajilon biedt bedrijven, overheden en non-profit organisaties persoonlijke en deskundige oplossingen voor staffing vraagstukken met de focus op Engineering, Finance, IT, Technology, Freelance en Young Professionals. In Nederland is Adecco actief met circa 1.000 medewerkers vanuit ruim 150 vestigingen. Wereldwijd is Adecco de grootste aanbieder van HR-oplossingen met meer dan 31.000 medewerkers, actief vanuit ruim 5.000 kantoren in meer dan 60 landen. Dagelijks zetten ruim 650.000 flexwerkers en professionals zich namens Adecco in bij meer dan 100.000 opdrachtgevers. De Adecco Group is een Fortune  Global 500 onderneming.
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Rinus Wittenberg, Marketing, 06 53919796, rinus.wittenberg@adecco.nl. Voor algemene informatie verwijzen wij u naar www.ajilon.nl.