Page settings
 

twee keer op de lijst van Beste Werkgevers 2014


ZALTBOMMEL, 26 MAART 2014 – Adecco Group Nederland is erin geslaagd twee posities te realiseren op de lijst van Beste Werkgevers van Nederland. Adecco bezet een 10e plaats op de erelijst, Ajilon een 20de plaats. Dit is dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een feestelijk galadiner in Amsterdam, aangeboden door de Great Place to Work® organisatie. De posities op de ranglijst zijn voor het grootste deel te danken aan de beoordeling door eigen medewerkers. Medewerkers van zowel Adecco als Ajilon geven aan veel vertrouwen te stellen in hun werkgever en trots te zijn op het werk dat zij doen.

Monique Onstenk, Director HR bij Adecco Group Nederland: “Dat medewerkers zelfs bij moeilijkere marktomstandigheden hun vertrouwen in ons beleid hebben behouden en uitspreken, stemt dankbaar en biedt heel veel perspectief voor de nieuwe groeifase die Nederland tegemoet gaat!”

Adecco Group Nederland biedt als full service HR organisatie alle denkbare diensten met betrekking tot de instroom, doorstroom en uitstroom van tijdelijke en vaste medewerkers. Bij Adecco ligt de nadruk op algemeen voorkomende functieprofielen, uitzenden, detacheren, payrolling, poolmanagement, procesmanagement en werving & selectie voor vaste vacatures. Ajilon focust op gespecialiseerde profielen in IT, Engineering, Finance en Technology en op Young Professionals en Freelance Professionals. Adecco heeft voor de negende keer deelgenomen aan het Great Place to Work® onderzoek en ziet haar scores ieder jaar verbeteren. Ajilon doet dit jaar voor het eerst mee en levert een opmerkelijke prestatie door direct een plaats op de lijst op te eisen.

Verbeteringsproces met open einde

Monique Onstenk: “We hebben de laatste jaren hard en consistent gewerkt aan verbetering van ons personeelsbeleid. We hebben aandacht besteed aan de inrichting van een transparante functie- en beloningsstructuur en een breed en toegankelijk leer- en ontwikkelprogramma gerealiseerd. Medewerkers kunnen binnen onze organisatie echt doorgroeien, horizontaal en verticaal, in eigen land, maar ook internationaal! Daarnaast besteden we continu aandacht aan de sociale samenhang binnen ons bedrijf. Er is veel persoonlijke aandacht, in goede en slechte tijden. Met mooie initiatieven op het gebied van Het Nieuwe Werken dragen we actief bij aan een goede werk/privébalans. Te veel om op te noemen, eigenlijk. Dat we hier van onze medewerkers erkenning voor krijgen, in de vorm van twee topnoteringen op de lijst van Beste Werkgevers van 2014, stemt me tevreden. Dat is overigens geen reden om achterover te leunen. Wij maken ieder jaar dankbaar gebruik van de Great Place to Work® survey om ons HR-beleid te blijven verbeteren. Dat is wat ons betreft een proces met een open einde.”

Klaar om het verschil te maken

Dat Ajilon bij haar eerste officiële deelname aan Great Place to Work® direct een plaats onder de Beste Werkgevers van Nederland heeft verdiend, is voor iedereen bij Adecco Group Nederland een extra verrassing. Director Professional Staffing Michel de Lassacquère: “Ik steek niet onder stoelen of banken dat Ajilon een turbulente periode achter de rug heeft. Wij hebben de situatie aangegrepen om ons verder te specialiseren en heldere keuzes te maken. Onze missie, Your Best Fit, geeft aan waar we voor staan: de beste professionals verbinden aan de beste opdrachten. Dat onze medewerkers ondubbelzinnig hun vertrouwen uitspreken in onze organisatie, is voor mij het bewijs dat we er helemaal klaar voor zijn om in onze vakgebieden het verschil te maken.”

Vertrouwen, trots en plezier

Een Best Place to Work® is een werkomgeving waarin vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Om dit te toetsen worden medewerkers bevraagd op diverse ‘dimensies’ en waarden van hun organisatie. Denk aan aspecten als geloofwaardigheid van beleid en management, respect, eerlijkheid en kameraadschap. De verschillende dimensies en waarden zijn gekoppeld aan bewezen prestaties, gestaafd met 30 jaar onderzoek. Zo lang bestaat de onderzoekmethode van Great Place to Work® al. Het van oorsprong Amerikaanse initiatief, gebaseerd op onderzoek bij de honderd meest populaire Amerikaanse bedrijven, wordt wereldwijd breed gedragen. Jaarlijks doen in 47 landen ruim 7.000 bedrijven, non-profit organisaties en overheden mee aan het onderzoek, waarbij het vertrouwen wordt gemeten van circa 12 miljoen medewerkers. Aan de onderzoekmethodiek zijn adviezen, educatieve evenementen en trainingen gekoppeld. De bekendmaking van de lijst van Beste Werkgevers, dit jaar in Amsterdam, is ieder jaar een groots evenement. In het kader van vinden en binden van talentvolle medewerkers is het Great Place to Work® predicaat een belangrijk kwaliteitslabel. Voor Adecco en Ajilon geldt dat het label niet alleen een belangrijk signaal afgeeft naar eigen medewerkers, maar ook naar de duizenden talentvolle medewerkers die zich dagelijks op uitzend-, detachering- of projectbasis voor de opdrachtgevers inzetten.

 Over Adecco Group Nederland

Adecco Group Nederland bestaat uit Adecco (General Staffing), Ajilon (Professional Staffing), Badenoch & Clark (Executive Search Senior Finance en HR Professionals), Lee Hecht Harrison (outplacement, loopbaanverandering, talentontwikkeling) en Pontoon (Managed Service Programma’s, Recruitment Outsourcing en Worforce Consulting). Adecco General Staffing strekt zich uit tot vrijwel alle voorkomende sectoren. Ajilon biedt bedrijven, overheden en non-profit organisaties persoonlijke en deskundige oplossingen voor staffing vraagstukken met de focus op Engineering, Finance, ICT, Technology, Young Professionals en Freelance Professionals. Adecco Group Nederland is actief met circa 1.000 medewerkers vanuit ruim 150 vestigingen. Wereldwijd is Adecco de grootste aanbieder van HR-oplossingen met meer dan 31.000 medewerkers, actief vanuit ruim 5.100 kantoren in meer dan 60 landen. Dagelijks zetten ruim 650.000 flexwerkers en professionals zich namens Adecco in bij meer dan 100.000 opdrachtgevers. De Adecco Group is een Fortune Global 500 onderneming.

 

 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Rinus Wittenberg, Marketing, 06 53919796, rinus.wittenberg@adecco.nl. Voor algemene informatie verwijzen wij u naar www.adecco.nl, www.ajilon.nl en www.greatplacetowork.nl