Page settings
 

Update arbeidsrecht blijkt schot in de roos


Zaltbommel, 14 april 2014 Adecco Group Nederland heeft begin dit jaar een publicatie uitgebracht, die snel inzichtelijk maakt wat er aan nieuwe wet- en regelgeving met betrekking tot het arbeidsrecht op werkgevers afkomt. De behoefte aan kennis en inzicht daaromtrent is enorm. Van de onlangs verschenen tweede editie van de HR Update Arbeidsrecht zijn in enkele dagen meer dan 5.000 exemplaren verspreid. Als kennisbedrijf maakt Adecco Group Nederland zich sterk voor actuele en correcte informatie rond de sterk veranderende wereld van werk. De informatie is voor iedereen toegankelijk via www.adecco.nl en/of www.ajilon.nl.
 
Veel organisaties zitten met vraagtekens omtrent veranderende wet- en regelgeving met betrekking tot het arbeidsrecht. Wat er precies aankomt en wat de consequenties zijn, laat zich lastig inschatten. Om werkgevers houvast te bieden, hebben de juridisch specialisten van Adecco Group Nederland begin dit jaar de HR Update Arbeidsrecht samengesteld. De publicatie maakt snel inzichtelijk hoe het nu geregeld is en wat straks de nieuwe werkelijkheid is. Dat de informatienood hoog is, blijkt uit de overweldigende belangstelling voor de net verschenen tweede editie van de HR Update Arbeidsrecht en de hoge opkomst bij de kennissessies die Adecco Group Nederland rond dit thema organiseert.
 
Nieuwe regels, nieuwe werkgeversrisico’s
De nieuwe werkelijkheid wordt ingegeven door ambities van het kabinet om op diverse fronten een halt toe te roepen aan verdere flexibilisering van de arbeidsmarkt. De nieuwe ziektewet die per 1 januari 2014 van kracht is, geeft goed weer wat de inzet van het kabinet is. Werkgevers hebben verstrekkende verplichtingen en verantwoordelijkheden naar medewerkers met een tijdelijk dienstverband, ook als deze ziek zijn of worden binnen vier weken na afloop van hun tijdelijke arbeidscontract. De weerstand bij het bedrijfsleven tegen deze nieuwe wet is groot, gezien de financiële risico’s. De HR Update Arbeidsrecht beschrijft hoe de vork in de steel zit, zodat werkgevers in staat zijn te bepalen of en hoe deze risico’s zich laten beheersen.
 
Wezenlijke verschillen tussen ‘nu’en ‘straks’
Er komt nog veel meer af op werkgevers. Er bestaan vergevorderde plannen voor ingrijpende aanpassingen in de flexwet en daarnaast wordt het ontslagrecht herzien. Ook staan er aanpassingen in de CAO voor uitzendkrachten op stapel, die aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor werkgevers die gebruikmaken van de inzet van uitzendkrachten. Alle voorgenomen veranderingen en aanpassingen staan in de publicatie van Adecco Group Nederland kort en krachtig beschreven. Een in de publicatie opgenomen schema laat in een oogwenk én in een tijdslijn zien wat de wezenlijke verschillen zijn tussen ‘nu’ en ‘straks’.
 
Online juridische vraagbaak
Om werkgevers in de gelegenheid te stellen specifieke vragen te stellen over de aanstaande veranderingen op het gebied van arbeidsrechtelijke wet- en regelgeving, heeft Adecco Group Nederland twee interactieve websites online gezet: www.vraaghetadecco.nl (general staffing) en www.vraaghetajilon.nl (professional staffing). Van beide websites wordt sinds de introductie veelvuldig gebruikgemaakt. De juridisch specialisten van Adecco Group Nederland zitten klaar om alle vragen te beantwoorden.
 
Over Adecco Group Nederland
Adecco Group Nederland bestaat uit Adecco (General Staffing), Ajilon (Professional Staffing), Badenoch & Clark (Executive Search Senior Finance en HR Professionals), Lee Hecht Harrison (outplacement, loopbaanverandering, talentontwikkeling) en Pontoon (Managed Service Programma’s, Recruitment Outsourcing en Workforce Consulting). Adecco General Staffing strekt zich uit tot vrijwel alle voorkomende sectoren. Ajilon biedt bedrijven, overheden en non-profit organisaties persoonlijke en deskundige oplossingen voor staffing vraagstukken met de focus op Engineering, Finance, ICT, Technology, Freelance en Young Professionals. In Nederland is Adecco actief met circa 1.000 medewerkers vanuit ruim 150 vestigingen. Wereldwijd is Adecco de grootste aanbieder van HR-oplossingen met meer dan 31.000 medewerkers, actief vanuit ruim 5.100 kantoren in meer dan 60 landen. Dagelijks zetten ruim 650.000 flexwerkers en professionals zich namens Adecco in bij meer dan 100.000 opdrachtgevers. De Adecco Group is een Fortune Global 500 onderneming.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Rinus Wittenberg, Marketing, 06 53919796, rinus.wittenberg@adecco.nl. Voor algemene informatie verwijzen wij u naar www.adecco.nl en/of www.ajilon.nl.