Security & Phishing

Veiligheid & Phishing van de kandidaten

Laatste update: Augustus 2019

In verschillende landen zijn meerdere pogingen tot fraude onder de naam Adecco gemeld. Houd er rekening mee dat geen vertegenwoordiger van Adecco ooit betaling van welke aard dan ook zal vragen van een kandidaat of een medewerker tijdens een zoektocht naar een baan of een selectieprocedure. Dit Beleid beschrijft (samen met de documenten waarnaar wordt verwezen) welke persoonsgegevens wij van u verzamelen en hoe wij uw persoonsgegevens verwerken.

Wij hebben vernomen dat de naam en het handelsmerk van Adecco in verschillende landen worden gebruikt door personen die op geen enkele wijze verwant zijn aan de Adecco Group. Deze personen plaatsen zonder onze toestemming advertenties op algemene marktwebsites onder de naam 'Adecco'. We hebben ook reden om aan te nemen dat e-mails, brieven, telefoongesprekken en andere acties van deze personen niets anders zijn dan onwettige pogingen om geld en toegang tot persoonlijke en vertrouwelijke informatie van werkzoekenden te verkrijgen.

Op dit moment zijn wij op de hoogte van meerdere fraudezaken onder de naam Adecco in Canada, Frankrijk, Ghana, Hong Kong, Italiƫ, de Verenigde Staten van Amerika en de Verenigde Arabische Emiraten.

Bescherm uzelf
Voordat u persoonlijke informatie, ID of bankrekeninggegevens vrijgeeft tijdens het zoeken naar een baan, dient u zich ervan te vergewissen dat uw contactpersoon een geautoriseerde Adecco-vertegenwoordiger is. U kunt dit bevestigen door contact op te nemen met een Adecco kantoor in uw land. Vind hier de locaties.

Pas op voor een onverwachte e-mail, instant message, voicemail of fax die beweert afkomstig te zijn van Adecco. Als u een dergelijk bericht ontvangt, neem dan contact op met een Adecco kantoor in uw land en controleer of het bericht legitiem is.

Als u van mening bent dat u het slachtoffer bent geweest van dergelijke oplichterspraktijken, raden wij u ten zeerste aan het incident te melden aan de lokale autoriteiten.

Neem contact met ons op
Als u misbruik van de naam en het handelsmerk van Adecco wilt melden, neem dan contact op met het Adecco-kantoor in het land waar het incident heeft plaatsgevonden. Als Adecco niet in dat land actief is, meld dit dan via het volgende emailadres: privacy@adecco.nl of via de volgende website www.aceconduct.com.

Als u op zoek bent naar een baan in uw land, leg dan contact met Adecco via de lokale website.